Boreaal

Boreaal is een term die duidt op een gebied in een bepaalde tijd. Het gaat dan om een noordelijk gedeelte in Europa rond 10.000 jaar geleden. Het is ook een hondenfluitje door wit-supremacisten, fascisten en nazi’s om daarmee een wit en verenigd Europa mee aan te duiden. Zie ook onderaan de pagina voor extra informatie en bronnen.

Hoe wordt het hondenfluitje gebruikt?

Het woord boreaal wordt meestal als bijvoeglijk naamwoord ingezet: “Een boreaal Europa” of “Onze boreale wereld”. De crux in dit hondenfluitje zit hem er in of het noodzakelijk is om het te gebruiken of niet. Als het niet noodzakelijk is om het woord te gebruiken, dan is de kans zeer hoog dat het een hondenfluitje is. Wanneer de term specifiek wordt gebruikt, zoals door een historicus die het specifiek over een bepaald gebied en tijd heeft op wetenschappelijk niveau, dan is de kans vrij klein dat het een hondenfluitje is. Uiteraard is het ook geen hondenfluitje wanneer er publiekelijk wordt gesproken of gediscussieerd over het feit dát het een hondenfluitje is.

Wat hoort de massa?

De massa hoort een duur woord om een gebied rond Europa mee aan te duiden, of snapt er niets van en laat het langs zich heen glijden.

Wie is de doelgroep?

Wit-supremacisten, noordelijke fascisten en neonazi’s.

Wat hoort de doelgroep?

De doelgroep hoort meteen dat de spreker een voorstander is van een wit (en dus gezuiverd) noordelijk Europa; de witte etnostaat.

Wat is de Plausible Deniability?

Poëtische expressie kan worden aangevoerd door de fluiter, maar de Plausible Deniability is ook dan wel erg dunnetjes. De spreker zal zich beroepen op de poëtische waarde van het woord in de zin waarin het wordt gebruikt. Hij vond het mooier klinken of beter passen om het als geheel naar buiten te brengen. Zolang de spreker niet daadwerkelijk aan het dichten is zonder groot podium en geen wetenschapper is die specifiek spreekt over het gebied, is de Plausible Deniability niet erg geloofwaardig. Het woord wordt zodanig weinig gebruikt, dat het overduidelijk een hondenfluitje is in normale spreektaal of wanneer een normaal verstandelijk publiek wordt aangesproken. Op het moment dat iemand met een groot podium en een goed stel hersens dit woord gebruikt op een manier die onnodig is en inhoudelijk niets toevoegt, kan je er redelijkerwijs van uit gaan dat het een hondenfluitje is richting wit-supremacisten.

Extra informatie

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Boreal_(age)
Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Boreaal_(politieke_term) (betwist)
De Correspondent – Marijn Kruk: https://decorrespondent.nl/7955/hoe-thierry-baudet-aan-de-lippen-hing-van-jean-marie-le-pen/811713530980-29774dcf
Trouw – Amber Dujardin: https://www.trouw.nl/democratie/de-uil-van-minerva-en-de-boreale-wereld-wat-zei-baudet-nou-eigenlijk-~ac79ea83

Een gedachte over “Boreaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s