🤡🌍 Clown World

Clown World, Honk Honk en 🤡🌍 zijn hondenfluitjes. De veronderstelling is dat we als samenleving in een clownswereld leven waar allerlei onnozele dingen gebeuren, zoals het homohuwelijk, transseksualiteit, massa-immigratie en SJW-gejank. Het staat voor een doorgeslagen wereld waarin ‘normaal gedrag’ is overschaduwd door allerlei cultuurmarxistische ideeën.

Honk Honk, HH en Honkler

Het extreemrechtse hondenfluitje is ontstaan als zodanig door een vrij recent filmpje op YouTube, genaamd ‘Honk Honk’ en een shitpost op 4chan uit begin 2019. Het hondenfluitje valt onder de memes. De term Honk Honk, —wat het geluid moet uitbeelden dat wordt gemaakt door het knijpen in een clownsneus– staat voor HH, wat ook staat voor Heil Hitler, zoals 88 dat ook betekent. De clown uit de Clown World wordt ook ‘Honkler’ genoemd en ziet er uit als een Pepe Frog met rode clownsneus en regenboog-afrokapsel. De naam ‘Honkler’ lijkt niet alleen toevallig op ‘Hitler’. Dit is natuurlijk de hele opzet.

Een still uit het betreffende filmpje.

🤡🌍 emojis

Deze set emojis is de referentie naar Clown World. Het is een hondenfluitje dat veel wordt gebruikt op Twitter en andere, algemene social media. De emoji wordt vaak gebruikt door extreemrechtse snuiters als reactie op posts en tweets van SJW’s en strijders voor gelijkwaardigheid. De persoon die de clown als emoji opvoert beweert daarmee dat hetgeen wat de SJW zegt behoort in de Clown World en daarmee dus absurd en onnozel is. Soms wordt ook de clown alleen gebruikt: 🤡

Hoax?

Hondenfluitjes zijn nooit hoaxes. Zoals het geval is met een paar andere hondenfluitjes, wordt er aan Clown World een hoax-gehalte gehangen. Er wordt door verschillende mensen beweerd dat het een grapje is en dat de hele opzet van Honkler en Clown World gebaseerd is op trolling en humor. Met hondenfluitjes is het niet mogelijk om ze als hoax te bestempelen. Dit is een eigenschap van hondenfluitjes; dus ook van Clown World. Het stempelen bepaalt namelijk niet het hoax-gehalte, maar het gebruik, de context en frequentie ervan bepalen dat. Het gebruik is overduidelijk frequent aanwezig en de context van het gebruik is verreweg de meeste gevallen zeer extreemrechts, dan wel fascistisch en racistisch te noemen. Neonazi’s, fascisten, racisten en wit-supremacisten gebruiken dit hondenfluitje dan ook veelvuldig en schaamteloos op bijna alle social media. Dit maakt Clown World een actief en reëel hondenfluitje.

Dit is de 4chan post die Honkler moet duiden. Deze post alleen al zit vol diverse naziretoriek en extreemrechtse hondenfluitjes.

Online

Het hondenfluitje valt onder de memes. Dit maakt het gebruik ervan ook meestal beperkt tot het internet. De Pepe Frog (Honkler) variant komt veelvuldig voorbij op fora zoals Reddit en 4chan. Op main stream fora en social media wordt de emoji 🤡 vaker ingezet. Dit komt omdat Pepe Frog al langer wordt gekoppeld aan extreemrechts en de emoji meer abstractie heeft. Dit is wat de Plausible Deniability ervan verhoogt.

Clown

Een nog verdere abstrahering is om het woord ‘clown‘ in bepaalde context te gebruiken. Hoe abstracter het hondenfluitje wordt, hoe belangrijker het wordt om de context van de gehele boodschap onder de loep te nemen. Ook is het vaak relevant om het broodkruimelspoor van de fluiter door te spitten. Er is daarbij wel enige voorzichtigheid geboden, omdat dit fluitje onder de memes valt. Memes zijn meer in trek bij jeugdiger publiek (15-25 jaar). Vaak zijn er dan ook jeugdige fluiters, die nog geen noemenswaardig broodkruimelspoor hebben opgebouwd.

Hell World

De linksprogressieve tegenhanger van Clown World is Hell World. Een wereld waarin kapitalisme, kwezelarij, fascisme, seksisme, haat, complottheorieën en racisme helaas nog aan de orde van de dag zijn.

Een gedachte over “🤡🌍 Clown World

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s